top of page
Coffee and Conversation

 VÄLKOMMEN TILL STÖDCHATTEN 

Chatten är ett per­sonligt samtal mellan dig och en stödchattare

Du som är/har varit/ känneer någon som är våldsutsatt, oavsett könsidentitet eller vilket typ av brott du är utsatts för kan vända dig till oss. Vi som bemannar stödchatten har omfattande kunskap och erfarenhet av möten med personer som är utsatta för psykiskt, fysisk, latent, ekonomisk eller sexuellt våld. Vi som chattar har adektvat högskoleutbildning inom det sociala fältet. Du kan kontakta oss som ung eller vuxen – kvinna, man eller ickebinär. Vi är här för att lyssna på dig och stötta dig. Du är anonym och vi har tystnadslöfte.

Vad innebär det att vara anonym?
Att vara anonym innebär att vi inte vet vem du är om du inte berättar det för oss. Du bestämmer själv hur mycket du vill berätta.

I början av chatten kommer vi att fråga efter din ålder och vilken kommun du bor i för att kunna ge dig ett mer anpassat stöd samt kunna förra statistik. Vi använder också din ålder för att föra statistik.

 

Vi har tystnadslöfte. 
När du chattar med oss eller på annat sätt kontaktar Freezonen har vi tystnadslöfte. Det innebär att allt som du pratar med oss om stannar hos oss. Om du är under 18 år och har blivit utsatt för ett brott behöver vi göra en anmälan för vi arbetar för att alla barn ska må bra och för att alla barn skall har rätt till ett liv utan utsatthet och våld. För att kunna göra en anmälan behöver vi information om vem du är. Vi gör aldrig en anmälan utan att tala om det för dig först.

bottom of page