top of page

Tack vare Sparbanken Skånes medel kan vi fortsätta det förebyggande arbetet i skolorna genom #Free Att Leva projektet i sydöstra Skåne.

Freezonen, kvinno-tjej-brottsofferjour, har fått förnyat förtroende från Sparbanken Skåne för att fortsätta det förebyggande arbetet i skolorna. Tidigare har Sparbanken stött jouren för att genomföra projektet #freeattleva från 2022 till 2023, fokuserat på att nå barn och unga för att diskutera våldsutsatthet. Projektet genomfördes i högstadier och gymnasier i sydöstra Skåne, skapande en plattform för ungdomar att utforska och diskutera teman som att leva fritt från våld och mobbning. Med stöd från Sparbanken kunde Freezonen nå 1700 elever i Tomelilla och Ystad, årskurs 7–9, genom föreläsningar, workshops och kreativa verkstäder. Projektet fortsätter nu med skolbesök i Sjöbo och Simrishamn under 2024.



Recent Posts

See All

Årsmöte

Vi kallar till fysiskt och digitalt årsmöte. Freezonen, kvinno-, tjej- och brottsofferjour årsmöte hålls den 22 februari 2024 kl 18.00 i Ystad i Freezonens lokal samt digitalt.  Länk till mötet får du

bottom of page