Stödverksamhet

Freezonens stödverksamhet består av en nationell stödtelefon  och nationell stödchatt som vänder sig till hjälpsökande och till yrkesverksamma i hela landet. Genom vår öppen mottagning  och mobil-stödbuss hjälper vi kommuninvånarna i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Ystad och Tomelilla. Vi tilhandahåller vittnesstödsverksamheten vid Ystads Tingsrätt.

Öppettider
Kansliet öppet:
Måndag- Fredag  9.00- 17.00

Stödtelefon öppen:
Måndag-Torsdag  9.00- 16.00

Stödchatten.se:
Måndag till Onsdag  19.00- 21.00

Juristchatten.se:
Jämna veckor på måndagar 19.00- 21.00

Freezonens öppna verksamhet erbjuder stärkande samtal och medmänskligstöd till:

Alla personer  som utsatts för våld eller brott oavsett könsidentitet,  utsatthet och ålder* är välkomna.
Medföljande barn som utsätts eller riskerar att utsättas för våld eller brott.

*Barn under 15 år med medföljande vuxen.

Freezonens stödverksamhet ger stöd och hjälp och möter våldsutsatta personer där de är. Vi har särskild kompetens kring mäns våld mot kvinnor och hedersvåld. Vi är en professionell organisation och driver verksamheten med anställda och volontärer som  har högre utbildning/ mångårig erfarenhet inom det sociala sektorn. Vi har regelbunden handledning och vidareutbildning. Genom onlinemöten och telefon/chatt erbjuder vi stöd och hjälp till sökande från hela landet och i vår öppen mottagning och stödbusse ger stöd till kommunivånare som bor i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Ystad och Tomelilla kommun.

Behöver du hjälp?

Du är anonym och allt stödverksamheten är kostnadsfritt.

För stöd ring oss  0733 30 30 28 eller chatta med oss på stodchatten.se måndag-torsdag 19.00-21.00 eller juristchatten.se jämna veckor på måndagar 19.00-21.00.

Vi är här för dig!

 

 

Freezonen på sociala medier:
Freezonen Instagram
Freezonen facebook

BROTTSOFFERJOUR

Vår brottsofferjour ansvarar för vittnesstödsverksamheten vid Ystads tingsrätt. Vi har dagliga kontakter med Polisen i sydöstra Skåne som lämnar uppgifter om personer som har polisanmält ett brott och som önskar kontakt med oss.

Genom vår nationella stödtelefon kan vi hjälpa utsatta oavsett var i landet de befinner sig. Vi kan vara behjälpliga med att fylla i blanketter eller annan hjälp, så som juristhjälp.

All kontakt med oss är avgiftsfri och vi har tystnadslöfte.

KVINNOJOUR

Freezonens kvinnojour ger stöd och hjälp till våldsutsatta. Förutom stöd och motiverande samtal följer vi med till myndigheter och är behjälpliga med det som behvös. Vi utbildar och håller kurser, föreläsningar. Vi verkar för att höja kunskapen om våldsutsattas situation och för att motverka våld samt för att uppmärksamma den omfattande eftervåld som förekommer i kvinnornas och barnens liv.

Freezonen är remissinstans och är aktiva opinionsbildare. Freezonen kämpar varje dag för våldsutsatta kvinnor och barn, HBTQ personer, ickebinära och trans personer.

Tjej/Ungdomsjour

På Freezonens tjej/ungdomsjour lägger vi vikt vid att lyssna och förstå ungdomar samt inge hopp. Vi finns där när unga människor funderar över något eller när de har blivit utsatta. Tack vare projektmedel från Sparbanken Skåne genomför vi en skolsatsning för att nå ut till ungdomar och diskuterar våldsutsatthet i sydöstra Skåne.

Alla, oavsett könstillhörighet, eller vilken typ av brott/våld man är drabbad av är välkomna att kontakta oss.

Det hjälper inte att titta bort!

Men ditt bidrag hjälper. För varje bidrag vi får kan vi hjälpa fler bort från våldet. Swisha nu.

Swish 123 900 71 21

  LÄMNA SIDAN