Stödchatten

Måndag – Onsdag 19-21

Du som är/har varit våldsutsatt, oavsett könsidentitet eller vilket typ av brott du är utsatts för kan vända dig till oss. Vi som bemannar stödchatten har utbilding/arbetar inom det sociala fältet. Vi är här för att lyssna på dig och stötta dig. Du är anonym och vi har tystnadslöfte. Om chatten är stängd får du gärna kontakta oss via vår stödtelefon 0733 30 30 28  eller via mail till info@freezonen.se. Du kan också läsa mer om våra olika stödvägar här.

Juristchatten

Den 25 november 2022 startades jurstchatten.se  med volontärer från advokatbyrån Rebecca Lagh och juristen (advokaten) Negin Amirekhtiar. Till en början kommer vi att bemanna chatten den första måndagen i månaden mellan 19-21. Du kommer att kunna chatta med oss och få gratis och professionellt stöd under tiden chatten är öppen.

Är du jurist eller advokat och är intresserad av att vara en del av juristchatten kontakta oss; info@freezonen.se

 

Vad innebär det att vara anonym?
Att vara anonym innebär att vi inte vet vem du är om du inte berättar det för oss. Du bestämmer själv hur mycket du vill berätta. I början av chatten kommer vi att fråga efter din ålder för att kunna ge dig ett mer anpassat stöd. Vi använder också din ålder för att föra statistik.

Vi har tystnadslöfte. 
När du chattar med oss eller på annat sätt kontaktar Freezonen har vi tystnadslöfte. Det innebär att allt som du pratar med oss om stannar hos oss. Vi pratar inte med andra om det som du berättar.

Om du är under 18 år och har blivit utsatt för ett brott kommer vi att göra en anmälan. Anledningen till att vi gör en anmälan är för att vi vill att alla barn ska må bra och för att alla barn har rätt till ett liv utan utsatthet och våld. För att kunna göra en anmälan måste vi veta vem du är. Vi gör aldrig en anmälan utan att tala om det för dig först.

Det hjälper inte att titta bort!

Men ditt bidrag hjälper. För varje bidrag vi får kan vi hjälpa fler bort från våldet. Swisha nu.

Swish 123 900 71 21

  LÄMNA SIDAN