0733 30 30 28
Stödchatt Börja chatta Chatten är helt anonym

Stödchatten

Måndag – torsdag 19-21 kan du som är våldsutsatt,  oavsett könsidentitet eller vilket typ av brott du är utsatt för vända dig till oss. Vi som bemannar stödchatten har utbilding/arbetar inom det sociala fältet . Vi finns här för att lyssna på dig och stötta dig. Du är anonym och vi har tystnadslöfte. Om chatten är stängd får du gärna kontakta oss via vår stödtelefon 0733 30 30 28  eller via mail till info@freezonen.se. Du kan också läsa mer om våra olika stödvägar här. 


 

Vad innebär det att vara anonym?

Att vara anonym innebär att vi inte vet vem du är om du inte berättar det för oss. Du bestämmer själv hur mycket du vill berätta. I början av chatten kommer vi att fråga efter din ålder för att kunna ge dig ett mer anpassat stöd. Vi använder också din ålder för att föra statistik.

Vi har tystnadslöfte. 

När du chattar med oss eller på annat sätt kontaktar Freezonen har vi tystnadslöfte. Det innebär att allt som du pratar med oss om stannar hos oss. Vi pratar inte med andra om det som du berättar.

Om du är under 18 år och har blivit utsatt för ett brott kommer vi att göra en anmälan. Anledningen till att vi gör en anmälan är för att vi vill att alla barn ska må bra och för att alla barn har rätt till ett liv utan utsatthet och våld. För att kunna göra en anmälan måste vi veta vem du är. Vi gör aldrig en anmälan utan att tala om det för dig först.

 


Freezonen och Stödchatten använder sig av Basechat