Barn har rätt att slippa våldsutövande förälder ! Har vi glömt bort Lilla Hjärtat?

Jag vaknar med en stor klump i magen och en växande känsla av oro och ångest. Vad kommer hända idag? Vilket humör är han på? Kom jag ihåg att köpa ”rätt” frukostflingor? Eller är det så att han har bestämt sig för att det nu är en annan sort som är rätt? Jag är öm och har ont efter den våldsamma och brutala våldtäkten jag utsattes för i natt. Jag samlar mig och väcker Julia och försöker hålla skenet uppe av en lycklig mamma/fru. Oron över att inte veta vad dagen har att bjuda på i form av kränkningar, förnedring och misshandel tar nästan knäcken på mig. Därutöver finns oron över vad min älskade Julia uppfattar av alla de kränkande och hotfulla saker hon får höra. Jag klarar inte det här mycket längre.
Lina, 24 år
 
Freezonens kontakt med Lina inleddes med att hon ringde vår stödtelefon och berättade om sin situation sommaren 2019. Då var Julia två år. Hon var väldigt orolig, stressad och kände sig helt vilsen. Hon visste inte vad hon skulle göra. Vi bokade in ett personlig och det blev många fler möte under dessa tre år. Lina lämnade förövaren, för ett år sen. Hennes liv borde ha blivit bättre, och så blev det till viss del. Men på grund av socialtjänstens och tingsrättens oförmåga att se igenom den våldsutövande och manipulerande mannen, har Julia och Linas liv fortsatt på nästan samma spår. Hon blev flera gånger våldtagen under hot att om hon  inte ställer upp kommer hon aldrig mer att se din dotter…..Våldet, vårdnadstvisten och de otaliga mötena där socialtjänsten försöker lära pappan att bli en bra pappa har tärt på Lina och på Julia. ”Den är inte våldet mot mig som är värst, utan den ständiga rädslan att Julia kan bli den nya Lilla Hjärtat när hon är med honom, den oron äter upp mig  inifrån – har Lina berättat vid ett av våra möten.

Freezonen kräver att  Sveriges Regering:

– Inrättar särsklida domstolar för att utreda skyndsamt inom #72timmar våld mot kvinnor, med möjlighet att flytta på förövaren!

– Ansvarsfrågan inom socialtjäsnten behöver utredas.

– Barnafridslagen,  började gälla 1 juli 2021 Denna lag skall praktiseras i samtliga instanser där man möter  våldsutsatta  mammor och barn!

Freezonen kämpar för att våldsutsatta kvinnor och deras barn skall kunna leva ett liv free från våld men också free  från våldsutövare!