Ny kurs för våldsutsatta med Viskadalens Folkhögskola

Vi är stolta över att tillsammans med Viskadalens Folkhögskola starta den första kursen i Reflekterande Skrivande som riktar sig till våldsutsatta personer.

Att skriva är en av många vägar till en större medvetenhet. När vi börjar lyssna inåt och noterar vad vi ser och känner, tar vi successivt våra röster på ett större allvar.

Det finns få platser i vårt samhälle där vi kan lyssna till oss själva på djupet. Det tomma arket öppnar möjligheter för oss att göra detta; en plats där vi kan lyssna på djupet. Men hur börjar vi?

Vi lär oss att skriva oss igenom och ur, genom livshändelser som har drabbat oss på djupet, att sätta samman det som kan kännas fragmenterat och därefter kunna se på våra livsberättelser utifrån olika perspektiv. I vårt skrivande går vi framåt på ett mjukt sätt, så att vi kan närma oss det som vi behöver få ur oss.

Kursen genomförs av Emelie Hill Dittmer, skrivpedagog och journalist samt Susanna Udvardi, sakkunnig i våld i nära relationer och verksamhetschef för Freezonen, kvinno-, tjej- och brottsofferjour, i samarbete med Viskadalens Folkhögskola.

Det finns inga krav på förkunskaper. Kursen riktar sig både till dig som har stor erfarenhet av skrivande och till dig som inte skrivit en rad sedan skoltiden. En viktig del i kursen är också att du som deltagare lär dig att jobba vidare med din utveckling på egen hand.

Sista ansökningsdatum är 1 mars 2021

Kurstid: 15 mars till 24 juni 2021
Vi startar den 15 mars med en förberedande uppgift. Kursen går på halvfart, online och är CSN-berättigad.

Läs mer och anmäl dig via länken nedan https://a-folkhögskolorna.se/kurs/reflekterande-skrivande/