Godhet och medmänsklighet

“Berlinmuren är fundamental en metafor som berättar för oss att det är möjligt och nödvändigt att riva ner murar för de människor som är mindre lyckligt lottade än Berlinborna.” – citerade Ingrid Wall sin dotter.

Vi har fått höra berättelsen om en fantastisk människa fylld med godhet och medmänsklighet, en journalist som stred för de svaga och gav en röst till dem som inte hade en själv.

 

Två fullsatta föreläsningar hölls i samband med utställningen som vår jour har arrangerat för att uppmärksamma Internationella Kvinnodagen och lyfta fram den enastående journalisten Kim Wall. Utställningen finns framför Ystads konstmuseum och visas fram till den 28:e april 2019.

Journalisten Kim Wall mördades under ett arbetsuppdrag i Danmark. Utställningen visar en del av Kim Walls arbete, när hon reste över jordklotet för att ge en röst till den lilla människan som inte har någon röst. Hon berättade om Idi Amins tortyrkammare, kvinnliga officerare i den tamilska befrielsearmén och lyfte fram krigare som tog till vapen för att försvara mänskliga rättigheter. Hon stod alltid på de svagas sida och hon var själv en krigare mot orättvisor.

Vi vill tacka Ingrid och Joachim Wall för att vi har fått möjligheten att låna denna hedersutställning till Ystad. Vi tackar också de fyra kvinnorganisationerna, Ystads kommun och Konstmuseet i Ystad för all hjälp med utställningen. Vi är glada över att flera tusen personer dagligen kommer att ta del av utställningen “I Kim Walls fotspår” och vi hoppas att vår jour, via utställnigen, bidrar till att sprida den godhet och medmänsklighet som Kim Wall stod för.

Arrangörer; Freezonen,  Soroptimisterna Ystad, Zontaklubb, Hem och Samhälle,  Inner Wheel  i samarbete med Kim Wall Memorial Fund, Ystads kommun och Konstmuseet i Ystad.