Fadimedagen i Malmö 19:e januari

Vi minns Fadime Sahindal som mördades av sin far för 16 år sen den 21 februari och vi minns hundratals andra unga flickor och pojkar som har mördats, misshandlats av sina egna familjer. Vi hedrar minnet genom en paneldiskussion tillsammans med politiker, tjänstemän, frivilligorganisationer mm som kämpar mot hedersförtrycket. Debatten arrangeras av Varken Hora Eller Kuvad i Skåne tilsammans med Freezonen, Kvinno-Tjejjour och Brottsofferjouren i sydöstra Skåne.

Plats: Malmö , Spånehusvägen 47
Tid: 19:e januari kl 12.00- 14.30
Medverkar:
Stina Malmqvist – Sakkunning Nationella Kompetensteamet mot Hedersvåld, Länsstyrelsen
Amineh Kakabaveh -Varken Hora Eller Kuvad
Margot Olsson – Malmö Stad, Kvinnofridssamordnare
Susanna Udvardi – Freezonen, Kvinno-Tjejjouren och Brottsofferjouren
Nils Karlsson – Miljöpartiet Malmö
Niels Paarup Petersen – Centerpartiet
Rebecka Barjosef VHEK Skåne