Välkomna till en utbildningsdag om våld med lokala och nationella aktörer

Mäns våld mot kvinnor är ett utbrett samhällsproblem och det är många professioner som är inblandade i arbetet kring en våldsutsatt person. Vi på vår jour kommer i kontakt med ca. 200-300 kvinnor årligen som är drabbade av våld i en nära relation i sydöstra Skåne.

 

Vi bjuder nu in till en utbildningsdag för yrkesverksamma inom skola, polis, rättsväsende, hälso- och sjukvård, socialtjänst och ideella organisationer i sydöstra Skåne.

Syftet med dagen är att ge ökade kunskaper om våld och öka kännedomen om olika professioners uppdrag och ansvar, samt belysa hur man praktiskt arbetar mot våld och samverkar med varandra. Vi vill även belysa vilka stödinsatser som finns för våldsutsatta i sydöstra Skåne inom olika professioner.

Medverkar gör:

Sofie Löwenmark, journalist som berättar om sin kommande bok ”Dotter till min mammas mördare”. Brottsförebyggande Rådet, Polisen, Socialen, Hälso-och Sjukvården och Freezonen berättar om sitt uppdrag kring våldsutatta. Dagen kommer även att innehålla tid för gruppövning och diskussion.

Datum           31 oktober 9.00 -15.00

Platts             Restaurang Lite Mer konferenslokal

Adress            Björnstjernegatan 6 Ystad

Utbildningen är avgiftsfri men vid utebliven närvaro debiteras 500 sek.

 

Program för dagen 9.00 – 15.00 
Registrering från 8.30

Välkommen
Presentationer av Sofie Löwenmark, Brottsförebyggande Rådet, Socialen,
Polisen och Freezonen

Gruppövning

12.30-13.20 Lunch

Presentationer av Hälso- och Sjukvården med bl.a.
Tandvården

Gruppövning och diskussion

Vi bjuder på fika under förmiddagspasset. Lunch bekostar deltagarna själva. Det finns en restaurang i huset så om du vill ha lunch där så kryssa för lunch i anmälan. Obs begränsat antal platser till utbildningen, först till kvarn.  Vid frågor kontakta info@freezonen.se.

 

Anmäl dig via länken nedan senast den 19/10.  https://sv.surveymonkey.com/r/P6PLMQC