Moralpoliser och hedersvåld – en föreläsning med journalisten Sofie Löwenmark

Hedersvåld är bara ett av många övergrepp mot mänskliga rättigheter som utövas,  uppmanas och bevakas av extremt fundementalistiska personer och så kallade moralpoliser.

Vi är många som är med oroade ögon ser på att de som vill förringa och förneka hedersvåldet får statliga bidrag. Vi kan fundera på om det är okunskap, rädsla för att bli kallad för rasist eller kulturrelativism som står bakom?

Vår jour har bjudit in Sofie Löwenmark den 30 oktober, frilansjournalist och grundaren till stiftelsen Doku .  Sofie  arbetar med att upplysa och informera om extrema fundamentalister och anhängare till dem som hotar vårt sekulära samhälle. Sofie tilldelades årets Pennskaftspris 2018.

Föreläsnignen är fullsatt, välkommen.