Uppmärksammar våld som utförs i hederns namn, föreläsning och minnesbord för att hedra Fadime Sahindal

Den 19 januari föreläsning och minnesbord för att hedra Fadime Sahindal i Ystad.

Tillsammans med ett 100 tal andra stödorganisationer till GAPF hedrar vår jour Fadimes minne.

 

Den 21 januari 2018 är det 16 år sedan Fadime Sahindal, 26 år gammal, blev brutalt mördad av sin far i Uppsala. Det var hennes syster som larmade SOS om att Fadime har blivit skjuten. Fadime blev mördad för att hon ville bestämma hur hon skulle leva sitt liv, utan påverkan från sin familj. Fadime, innan sin död har framträtt i TV och talat i riksdagen där hon lyfte upp frågan med våld och förtryck som utövas i hederns namn. Fadime var en jämställdhetskämpe. Vi uppmärksammar dagen med föreläsning om hedersvåld och minnesbord på vårt kontor i Ystad.

13.00- 13.25 minnesbord, registrering

13.30- 15.00 föreläsning om hedersvåld

15.00- 16.00  minnesbord

Du som vill komma måste anmäla dig, antal platser är begränsade, max 2 person / organisation. Först till kvarn, senast 10 januari;  info@freezonen.se. Uppge ditt namn, e-mail och organisation/arbete i anmälan, avvakta bekräftelse.

Deltagande är avgiftsfri men vid utebliven närvaro debiteras 300 sek per person.