25 november, FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor

Vi kräver ett slut på allt våld mot kvinnor, kom till biblioteket i Ystad den 25 november FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor !

Freezonen, Brottsoffer-och Kvinno/Tjejjouren är en av organisationerna som står bakom Bred Feministisk Plattform, som uppmanar alla demokratiskt sinnade kvinnor, flickor, pojkar och män att uppmärksamma FNs dag mot mäns våld mot kvinnor tillsammans med oss den 25/11. Vi stöttar de som under #metoo visat på det sexuella våldets utbredning och manifesterar mot alla former av våld – såväl sexuellt, psykiskt, fysiskt som hedersvåld. Bred Feministisk Plattform tar ställning för alla kvinnors och flickors rättigheter och kräver ett slut på all form av våld mot kvinnor!

Vi hoppas att du och din organisation vill vara med oss. Den 25 november klockan 10.00 – 14:00 är vi på biblioteket i Ystad med andra organisationer och Polisen för att informera om våld och våldets konsekvenser. Kl 14.00 samlas vi framför biblioteket i Ystad för att släppa orangea ballonger mot himlen som en tyst men synlig manifestation mot våldet mot kvinnor.

Orange är den officiella färg som FN har tilldelat dagen och frågan. Det symboliserar en ljusare framtid där våld mot kvinnor är utrotat.