Anmäl dig till 23 november 9.00- 15.30 konferens Mitt Liv Mina Val

Konferensens syfte är att höja medvetandet om våld och om dess konsekvenser för unga individer och för samhället och vi vill inspirera och sprida kunskap om hur vi tillsammans kan förebygga och arbeta mot våld. Vi kommer att ge en inblick i vårt projekt  Mitt Liv Mina Val, där vi träffar ungdomar på gymnasier i sydöstra Skåne under 10 veckor. Vi berättar, diskuterar och genomför värdeövningar om  barnkonventionen, jämställdhet, sex och samlevnad och våld och förtryck.

Anmäl dig här

Vi har bjudit in sakkunniga föreläsare som berättar om våld och förtryck ur ett ungdomsperspektiv, och som belyser grundläggande teorier och visar aktuell forskning om hedersrelaterat våld och om näthat som unga människor drabbas av dagligen.

Målgruppen för konferensen är personer som arbetar inom skola, sjukvård, socialtjänst, polis, kommun, politik eller civilsamhället. Sprid gärna inbjudan vidare till kollegor och vänner som du tror kan vara intresserade av konferensen!

PROGRAM

9.00 – 9.15 Konferensen öppnas Marie-Louise Wentzel, ordförande FreeZonen, Brottsoffer-och Kvinnojouren i sydöstra Skåne och ordförande i FN-Förbundet Ystad-Österlen

9.15 – 10.00  Mitt Liv Mina Val Susanna Udvardi, verksamhetschef FreeZonen och Angelica Bäckström projektledare Brottsoffer-och Kvinno/Tjejjouren

10.00 – 11.00   Kampen mot våld som utförs i Hederns namn.  Elvahundra och tolvhundra undersökningarna presenteras av  Amineh Kakabaveh, socionom, grundare av och ordförande i Varken Hora Eller Kuvad, Årets Svensk 2016

11.00 – 11.50   Det tysta brottet.  Anissa Mohammed Hassan, särskilt sakkunnig inom könsstympning,  Länsstyrelsen Östergötland, nationella kompetensteam i hedersfrågor.

11.50 -12.00   Hanutten spelar

12.00- 13.00   Lunch

13.00 -14.00   Våld mot barn och unga. Christina Malmqvist, samordnare i hedersfrågor Lunds kommun samt Länsstyrelsen Östergötland, nationella kompetensteam i hedersfrågor.

14.00 -14.10   Hanutten spelar

14.10 -14.30   Paus med fika

14.30 – 15.20  Näthat –  kränkningar, mobbing, hat och hot Olle Cox, Brottsofferjouren Sverige, verksamhetsutvecklare barn och ungdom

Under dagen kommer Hanutten att uppträda med några fina låtar, VÄLKOMNA!

Anmäl dig här