Alla former av våld mot kvinnor och flickor utgör ett hot mot jämställdhet och utveckling för hela samhället.

Under årets Almedalsveckan var vår jour medarrangör tillsammans med Varken Hora eller Kuvad och GAPF.  Frågan i den så viktiga debatten om moralpoliser och hedersrelaterat våld lyftes. Alla former av våld mot kvinnor och flickor utgör ett hot mot jämställdhet och utveckling för hela samhället. Kvinnors rätt till sin egen kropp och sexualitet är inte förhandlingsbar! Att det finns moralpoliser i Sverige 2017 som bevakar kvinnors sexualitet, som behandlar små flickor och kvinnor som 2:a klassens medborgare har många varnat om länge, men vi måste prata mer om det och framför allt måste vi sätta stopp för det. Vår verksamhetschef Susanna Udvardi belyste vikten av samverkan mellan civilsamhället, myndigheter och politiken och vikten av att arbeta med värderingar som står upp för kvinnornas värde. “Vi kan inte på grund av rädslan att högerextrimister kidnappar frågan dra oss undan”- sa Susanna.  Med i den eminenta panelen var bl.a. förutom jämställdhetsministern också Carin Götblad med och två av Sveriges främste kämpe som har slagits länge för flickornas rättigheter och mot moralpoliser,  Sara Mohammad grundare till GAPF och Amineh Kakabaveh grundare till VHEK i Sverige.