Bästa dokumentär – My life my lesson

Det blev en historisk kväll för UR när dokumentären “My life my lesson” tog hem UR:s första Kristall någonsin. Det svenska TV-priset Kristallen belönar det bästa inom svensk TV och är en återkommande summering av det gångna tv-året. UR:s samproduktion ”My life my lesson” vann UR:sförsta Kristall i kategorin årets dokumentärprogram. Filmen har tidigare Guldbaggenominerats för bästa klipp och den vann klassen bästa dokumentär vid norskaNordic/Docs.

”– My life my lesson” är den svåraste film jag gjort. Felicia släppte in mig otroligt nära och det är ett stort ansvar att berätta om hur hennes uppväxt, i ett hem där pappa misshandlade mamma, har präglat henne. Hon valde att visa sin smärta och styrka för att andra barn ska veta att det aldrig är deras fel. Och för att vi alla måste se dessa barn. Otroligt modigt gjort. Det känns bra att Kristallenjuryn sett allt detta, säger regissör Åsa Ekman.